Wat is Contra Expertise?

Wat is Contra Expertise? 

Contra Expertise betekent letterlijk tegen-expertise. In het geval van een geclaimde schade op een schadeverzekering heeft de verzekeringsmaatschappij drie mogelijkheden:

  • Direct overgaan tot uitkering van het geclaimde bedrag
  • Een schade-expert sturen vanuit de verzekeringsmaatschappij zelf om de schadeafwikkeling te begeleiden
  • Een onafhankelijk bedrijf sturen om de schadeafwikkeling te begeleiden

Met betrekking tot de laatste twee punten is het in vele gevallen verstandig om een eigen expert in te schakelen, los van de expert vanuit de verzekeringsmaatschappij of de onafhankelijke expert die de maatschappij stuurt.
Als verzekerde moet u een aanbod bij schade van de verzekering kritisch beoordelen. Vaak heeft u als verzekerde niet alle kennis over de polis die u heeft afgesloten en is de vaak moeilijk geschreven tekst niet voor iedereen te begrijpen. Tevens heeft u uw hoofd waarschijnlijk niet naar dit soort zaken staan, omdat een schade vaak een emotionele nasleep kent.
De expert van de verzekeraar kan u daarom in vele gevallen gemakkelijk overhalen om akkoord te gaan met de vergoeding die u aangeboden wordt. Achteraf hoopte u misschien wel op een veel hoger schadevergoeding. Doordat u destijds al akkoord heeft gegeven, is dit schadebedrag ook niet meer aan te passen. In vele gevallen worden dagwaardes van goederen in plaats van nieuwwaardes opgenomen, of wordt er beweerd dat bepaalde schade niet gedekt zou zijn. 

Daarom is het verstandig om uw eigen deskundige in te huren, een contra-expert. Wij zullen u dan bijstaan gedurende het gehele proces omtrent de schadevergoeding. Wij kennen de taal van de polis en de procedure omtrent de afwikkeling van schadevergoedingen. Wij kunnen de emotionele kant van een schade uitschakelen en kritisch naar de schade kijken, vaak beter dan dat u dat op dat moment kunt. Wij werken volledig in uw belang en zullen er alles aan doen, dat u de schadevergoeding krijgt waar u recht op heeft. 

Onze experts zijn onafhankelijk en hebben als enige doel een zo hoog en eerlijk mogelijke schadevergoeding voor u als gedupeerde te regelen.
Onze expertise is voor u volledig kosteloos, mits u een inboedel- en/of opstalverzekering heeft afgesloten. Uw eigen verzekeraar is op basis van de polis, maar meer nog op basis van de wet (en de wet gaat altijd boven de polis), verplicht om de contra-expertise kosten te vergoeden. Deze kosten komen bovenop uw schadevergoeding, waardoor u geen cent betaalt aan inschakeling door ons als contra-expert.

Dit is waarom u jarenlang premie heeft betaald aan uw verzekeraar, dus maak hier gebruik van! Neem vrijblijvend contact op door ons te bellen/ mailen of een bericht achter te laten op onze website. Binnen 24uur na melding aan ons, wordt u bericht en/of bezocht door één van onze gespecialiseerde collega’s!

of stuur ons een bericht: